WEER EEN LEUK BERICHT
Door: Melanie, Mirjam en Suzanne
Blijf op de hoogte en volg Melanie, Mirjam, Suzanne
20 Februari 2007 | Suriname, Paramaribo
Onze derde week is al weer voorbij gevlogen!! Weer een geweldige week met zo veel mooie ervaringen. We beseffen steeds meer dat we aan de andere kant van de wereld zijn. Dat dit de ervaring is waar we zo lang naar uit gekeken hebben. Voor gespaard hebben en dat we onwijs trots op ons zelf mogen zijn! Dat we dit toch maar even flikken met z’n drietjes!
Goed dat als eerst. Het weekend waar we zo naar uitkeken is iets anders verlopen dat we gehoopt hadden. We hadden een leuke planning met een tripje naar de cola kreek, naar het mooie witte strand in Paramaribo en een Surinaamse verjaardag! Vrijdag was het slecht weer, dus met regen was het niet gezellig om naar de cola kreek te gaan. We besloten om die middag naar de stad te gaan. Gezellig gewinkeld en met nieuwe truitjes en slippers gingen we weer naar huis. Vrijdag avond zouden we gaan stappen. Naar een lekker drankje en een kopje koffie voor Mirjam genuttigd te hebben op ons favoriete terras kreeg Mirjam hoofdpijn. Zo erg dat we besloten om naar huis te gaan. Om half 4 die nacht werd ze wakker en daar begon haar ziektebed die ze de 4 dagen erna heeft doorgemaakt. Ontzettend misselijk en die nacht 4 keer te hebben geformeerd in verpleegkundige taal (overgeven) kunnen we dus zeggen dat Mirjam ziek is. Geen white beach dus voor ons op zaterdag. Suzanne en Melanie konden naar een week werken ook thuis het verpleegkundig vak uitvoeren door voor een zieke vriendin te zorgen. ( en ja als zegt Mirjam het zelf, ze waren super lief, zuster Zandvliet en zuster Spijkerbosch, complimenten hoor!) Maar ondanks de goede verzorging van twee lieve zuster ging het niet beter. De hoofdpijn, misselijkheid ja zelfs de diaree hielden aan dus besloten we een bezoekje te brengen aan de arts. In het weekend, hoge consult kosten… maar ach, beter worden was belangrijker. Een heel aardige arts stelde zich aan ons voor genaamd dokter khoen khoen. Alle drie zaten we in zijn kleine praktijkje. En nee dat Mirjam ziek was, dat was niet het eerste wat hem opviel of bezig hield. De kapot gekrapte muskieten bulten op melanie’s benen vielen toch duidelijk meer op. Daar moest iets aan gedaan worden en op voorschriften van de arts een tot nu toe niet werkend middel gekregen. Goed Mirjam, daar kwamen we voor. De dengee mug zou haar wel eens gestoken kunnen hebben. De verschijnselen leken er althans erg veel op, Bloedprikken dus maar. Van de arts naar ons eigen vertrouwde ziekenhuis en weer terug naar de poli. Gelukkig geen dengee. Een meevaller. Maar wel een keelontsteking en een zware griep een goede antibiotica kuur, 2 strips met paracetamol en een drankje verzachtend voor de keel zouden worden moeten verlichten en inderdaad. Maandag gaat het weer stukken beter. Gewoon doorzetten. Dinsdag is ze daarom gewoon weer aan de bak gegaan!
Het werken in het ziekenhuis is leuk. Wij zijn aardig gewend aan de collega’s de cultuur, het klimaat en zij ook aan ons. Ze interesseren zich steeds meer in ons en zijn benieuwd naar de ontwikkelingen in Nederland. We mogen mee naar onderzoeken, behandelingen, zelfs mee naar operaties. We genieten elke dag weer! Wat een mooie ervaring dat wij dit mee mogen maken. Met soms alle drie het idee te hebben de slimmerik te zijn op de afdeling. Door onze goede leraren en leraressen zijn wij de enige die een juist verpleegplan kunnen opstellen aan de hand van de Gorden methode. En dit daarna dan +/- 20 keer uit te leggen aan collega’s. het doet ons goed de mensen hier te zien leren en te genieten van ons. Dit hadden we naar onze eerste week niet verwacht.
Dan is het donderdag ons weekend begint en voor Suzanne helemaal. Haar moeder, broertje, oom en nichtje komen hier voor 12 dagen op vakantie. We wachten hun op bij het hotel waar ze zullen verblijven. Gaan gezellig met ze uit eten en op vrijdag gaan we ze de stad laten verkennen. Wij kennen de stad al aardig en ze zijn dan ook vol verbazing als we precies weten welke kant we op moeten, welke straat wel en niet we moeten bezoeken. De markt is voor ons allemaal wel het hoogte punt van de dag. Bijna heel paramaribo probeert hier zijn eigen spulletjes te verkopen. Van groente en fruit, vis, potten, pannen, haar elstiekjes alles is hier verkrijgbaar. En iedereen zou het liefst willen dat je alles koopt. Het geroep naar ons van de negers hier zoals: sneeuwwitjes, white chicks, de drieling, stralend sneeuwvlokje horen we amper meer. Iets wat voor hen natuurlijk nog erg vreemd klinkt. De middag is nog niet om en we besluiten er een culturele dag van te maken. We gaan varen over de rivier in een gammel bootje. Maar o wat genieten we weer. Onder de grote brug door varend en aanmerend aan de andere kant kijken we daar ook weer onze ogen uit. De armoede straalt er hier van af. Na een half uurtje rond te hebben gelopen varen we naar fort zeelandia. Het fort zelf zit dicht, maar we kunnen hier wel mooie foto’s schieten. Mw. Van linde vind alles geweldig. (is suzanne haar mama) en ook onze gids. Met het culturele boekje in haar hand, haar foto toestel in haar andere hand zou het de mama van Mirjam kunnen zijn. We hoeven dus geen gebruik te maken van een dure gids. Nee Mw van de linde kan ons alles prima vertellen. Die avond gaan we heerlijk eten bij de javaan. De volgende morgen. Het is dan zaterdag brengen we nogmaals een bezoekje aan de markt en in de middag ploffen we ons op ligbedje bij een heel mooi zwembad. Heerlijk een middagje zonnen. We hebben we zeker van genoten.
Zaterdag; ook hier wordt carnaval gevierd en wel bij ons favoriete terras. Maar meer mensen vonden dachten zo. Wat een drukte, half Paramaribo stond daar te swingen en te dansen op Surinaamse muziek. Zaterdagavond is onzega stapavond. We vermaken ons dan in DE discotheek van Suriname. **De STRAZzZz** Suzanne die de volgende dag op 4 daagse trip gaat en mirjam en melanie die om 8 uur naar de vogeltjes markt gaan zondag wat is afgesproken met het boven buurmeisje gaan gewoon stappen. En het is zo gezellig… de tijd vergeten we.. (lees: natuurlijk wel gezien) gaan we tot 4 uur in de nacht door half 5 slapen we en Suzanne haar wekker gaat om 6 uur, kwart voor 7 neemt zij de taxi naar het hotel van haar moeder. En dan gaan mirjam en melanie er ook uit. Op naar de vogeltjes markt een markt waar je zeker een bezoekje aan moet brengen als je in Paramaribo bent. Met de ogen nog half dicht, geen make-up(niet dat dat zo belangrijk is) en ons haar in een straat of knot op de kop komen we aan bij het onafhankelijkheidsplein, waar de beroemde vogeltjes markt zou zijn. ZOU ZIJN!!!!!!! Wel geteld 20 auto’s met daarom heen 20 mannen, met daarbij iedere man 1 kooitje, met daarin 1 vogel was de vogeltjes markt. Stonden we dan. Tien over 8 zondag morgen. Wel lachwekkend hoor. Naar ook nog een fikse regenbui gehad te hebben en een lekker kopje koffie die niet te drinken was zo strek en een broodje bij een bakker ( een bakkertje waar Toet jaloers op zou mogen zijn) want oh wat hadden ze lekkere broodjes. Gaan we weer zwemmen bij het zwembad. Zonder suus vandaag! Gek hoor. Op eens is ze er niet een raar idee! Zou ze het leuk hebben!? Vast!? Melanie en Mirjam zijn er van overtuigd. We hopen dat ze een onvergetelijke ervaring mag op doen in de mooie natuur van Paramaribo. Terwijl zijn morgen in een bootje zit of in een hangmat hangt gaan zuster Spijkerbosch en zuster IJsendoorn morgen weer aan t werk. In het ziekenhuis waar we trots zijn op de ervaringen die we op doen!
Dikke knuffel
De sneeuwwitjes ( die al aardig bruin zijn)
20 Februari 2007 - 19:47
Tante Joke:
Hee dames, wat cool allemaal en wat rot voor Mirjam dat ze ziek was. Zo Suzanne, dus je gaat ook een paar dagen survivelen. Goed hoor. Ik zag je ma op de foto,s, evenals je GROTE broer (niet je broertje, he Mick?).
Ik was al benieuwd of Herma (v.d. Linden) al goed aangekomen was met de rest van de familie.
Dames(en Mick en Hans) heel veel olezier en denk aan ons hier in de vreselijke kou.
Liefs en succes!! Joke -
20 Februari 2007 - 21:17
Benita:
He meiden, wat maken jullie er toch steeds een leuk verhaal van om te lezen, enig...Hoop dat Mir al weer helemaal is opgeknapt maar kan je in ieder geval zeggen dat je dat ook hebt meegemaakt!
Leuke foto's, zo krijgen wij allemaal een goeie indruk echt mijn complimenten! En over dat toet jaloers mag zijn op dat bakkertje daar, dan moeten we jan toet er maar eens heen sturen om een kijkje te gaan nemen, of jullie nemen de geheime recepten voor ons mee naar nederland hihi
Nog veel leer/ en "speel" plezier daar en een dikke knuffel XXX -
20 Februari 2007 - 21:40
Nynke:
Hallo zuster Zandvliet,
Staat je erg leuk dat pakje met kapje!. Ik hoop dat jullie genoten hebben van jullie jungle avontuur! Al bladerend door het fotoboek zag ik Hans is zwembroek, dat is grappig!. Geef hem en Myrthe maar even een dikke kus van me en natuurlijk ook de groetjes aan je Ma en Mick.
Fijne tijd nog met z'n 5en!!
Liefs, Nynke, Daan en Anne Mare -
20 Februari 2007 - 21:48
Riët:
Lieve Mirjam
Wat fijn om je weer zo gezond als een vis te
zien,een leuk verhaal te kunnen lezen en de daarbij behorende mooie foto's te
bekijken.Wat hebben jullie
in 3 weken al veel mee ge-
maakt! Ik ben trots op je en ook op de andere meiden!
Wat leuk dat je Gerrie belde op haar verjaardag!
Dikke brassa terug van mama.
21 Februari 2007 - 08:12
Rianne:
Heej Mir, lief dat je even een mailtje stuurde naar ons! Hier niet veel bijzonders, veel trainen voor de musical, veel werken (maar wel leuk) en verder niet zoveel eigenlijk. Ik zie dat daar alles super is, wel fijn dat je weer beter bent, heb jij weer heá. Maar gelukkig kan je er nu weer tegenaan! Groetjes aan de andere meiden!
Liefs xxx Rianne -
21 Februari 2007 - 16:42
Kees, Marike:
Heey Mirjam!
Wat maken jullie een fantastische periode door!
(op ziek zijn na...)
We volgen jullie vanuit een herfst-(soms lente)achtig Nederland.
Liefs Marike
21 Februari 2007 - 17:36
Els Wansink:
Hoi Mirjam
Gelukkig dat je weer beter bent!
Het is heel leuk om jullie verhalen en foto´s zo te kunnen volgen! Hartstikke goed dat jullie dit doen!
Heel veel succes en groetjes, ook van henk, Stijn en Ruud. Els -
21 Februari 2007 - 18:45
Lisanne:
heey melanie alles goewd daar? de foto's zijn leuk en de berichten ook nog veel plezier daar en de groeten daar
groetjes
Miranda:
Hey Mel,
Hoe is het leven?
Hier goed..
Leuk dat je een kaartje gestuurd hebt er is er net een onderweg vanuit het mooie Klarenbeek hehe...
Nou hou je taai en vol blijven houden he die leuke berichtjes op jullie site!!!
Nou tot de volgende keer Kus Miranda -
22 Februari 2007 - 16:14
Renske:
Heej zustertje IJsendoorn,
Zo te zien vermaken jullie je prima en wat een mooie foto's: SUPER! Wel balen dat je zo ziek bent geweest:S. Ik schrok er wel een beetje van....
En voordat ik het vergeet heel erg bedankt voor je lieve kaartje helemaal vanuit de andere kant van de wereld, heel lief! Geniet nog maar lekker!!!
Heel veel liefs dikke kus Rens -
22 Februari 2007 - 18:27
Elice:
Hee Mir,,
Heel leuk om jullie verhalen te lezen en de foto's te zien!
Bedankt voor je mailtje.
Succes en geniet ervan :)
Kus Elice -
23 Februari 2007 - 11:31
Rianne:
Héé Mirrie :) Bedankt voor je kaartje!!
Ook van martin!
Kusjes ons -
23 Februari 2007 - 20:40
Marieke Kleverwal:
hoi melanie hoe is het met mij gaat het goed mama is jarig geweest en met de andere 2 dames hoe is het met hun dan is het leuk in het ziekenhuis zij er nog veel mansen geweest jou moeder is nu bij mijn moeder op de verjaardag je moet de groetjes van haar hebben
doei nog veel plezier tot de volgende keer
groetjes marieke -
23 Februari 2007 - 20:47
Anne-marie Je Moeder:
he mel alles goed ik ben nu bij mariette op de verjaardag en marieke wil even dit verhaaltje voor jullie schijven nog veel plezier en de goetjes aan suus en mir liefs je moeder -
23 Februari 2007 - 22:09
Myrthehansmickherma:
groetje van ons uit galibi.
we gaan zo schilpadden kijken -
23 Februari 2007 - 23:49
Suzanne:
Mama, mick, hans en myrthe waren veilig geland. De jungle tour zir dr alweer op en was super gaaf. ik stuur binnekort weer een mail en dan zal ik het eens fftjes allemaal vertellen.. Echt apart dat ze hier nu zijn, wel super leuk!!
Kusjes! -
24 Februari 2007 - 00:06
Mirjam:
Bedankt voor alle leuke reacties op de site en de lieve kaartjes via de post.. doet me echt goed! -
24 Februari 2007 - 15:51
Kim:
Hallo! Ik was net even aan het googlen op internet, en ik ga samen met een vriendinnetje ook stage lopen in het vincentius ziekenhuis, en heel toevallig ook naar dezelfde verblijfplaats!! Wij komen 1 april aan, dus waarschijnlijk zullen we jullie ook nog ontmoeten!!! Hebben jullie toevallig foto's van het huisje? want wij zijn heel erg nieuwsgierig!!! Mijn mailadres: kimmetjegirl@hotmail.com Alvast heeeeel erg bedankt!!! Groetjes xxxx Kim -
24 Februari 2007 - 19:05
Berry Steenbergen:
Hi Suus,Bedankt voor je kaartje( precies op mijn verjaardag,dat je het onthouden hebt haha).was weer een laptekst maar wel leuk,kijk uit naar de volgende. Grx uit Apeldoorn -
24 Februari 2007 - 21:42
Chantal Jebbink:
Haai meiden!!!
Echt gaaf al die verhalen van jullie en foto's!!! Kunnen we alles goed in de gaten houden...Erg fijn dat jullie stage zo leuk is en dat jullie het zo naar jullie zin hebben!! Bij mij op stage gaat ook alles goed en is hartstikke leuk!!
Alleen 1 ding klopt natuurlijk niet, als julle vrij zijn gaat jullie gewoon de zon tegemoet!! en wij...regen, regen...Balen!! hihi..
Nog hartstikke veel succes!!
Dikke kus chantal
25 Februari 2007 - 09:46
Stefan En Ruben:
Suzanne, bedankt voor de kaart. Wij zijn net terug van de wintersport en hebben het heel erg leuk gehad. bij ons huisje waren ook konijntjes en daar mochten we bij in het hok en er was ook een kat (tikkie). We zijn nog even wezen kijken bij bunny en snoopy en met hun gaat het goed. Wij zullen wel met ze knuffelen. groeten -
25 Februari 2007 - 17:32
Marga:
Hey Melanie, bedankt voor de kaart. We zijn net terug van de wintersport en je wordt in Nederland alweer overgoten door de vele regenbuien. Leuke foto's in bikini behalve dan die lachende dikke kerel op de achtergrond. Foutje? -
26 Februari 2007 - 13:42
Douwe, Carla En Kids:
Hoi Suus,
Heel erg bedankt voor je leuke kaartje. Tim en ik net terug van skien. In jullie tuin is het nu een grote ravage. Alles is er bijna uit en een herrieeeee. Graafmachine. Het is vast heel mooi als je terug bent. Weer een erg leuk verhaal hebben jullie geschreven. Leuk om ook Herma en Mick op de foto's te zien.
Geniet nog en wij wachten op het volgende verhaal. Super gaaf allemaal.
Liefs Douwe, Carla, Max en Tim -
26 Februari 2007 - 14:52
Tineke:
Hoi Suzanne.
Hoe was het in de rimboe met je familie. Spannende dingen gedaan of viel het mee. Zo te lezen hebben jullie het erg naar je zin daar. Valt het werk ook mee of is het erg zwaar, zo te lezen moeten jullie een boel zelf uitzoeken he. Valt niet te vergelijken met hier. Gelukkig is je vriendin ook weer aan de betere hand en aan de fotos te zien hebben jullie veel lol samen. Nou Suzanne dit was het weer voor nu. Doe je de groeten aan iedereen en nog heel veel plezier samen. -
28 Februari 2007 - 10:14
Gerard En Wilma:
Hoi Mel,
Leuk om jullie verhaaltjes te lezen, het bevalt wel volgens ons het leven in Suriname ( niet daar blijven hoor)
Geniet van de tijd in Suriname en natuurlijk ook van je stage, en wordt niet al te bruin steken wij straks in april zo af
Groetjes -
28 Februari 2007 - 17:28
Lisanne:
he mel.
alles goed met ons wel
nog bedankt voor je kaartje
en ook de andere meiden bedanken he? woensdag 7 maart heb ik tupexamen met het proefexamen had ik 115,6 aanslagen per minuut maja ik denk dat ik het wel haal.verder heb ik ook niet iets te vertellen dus heel veel knuffel groetjes lisanne en jordy en papa en mama doewgie