waar is de zon??? - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Melanie, Mirjam, Suzanne - WaarBenJij.nu waar is de zon??? - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Melanie, Mirjam, Suzanne - WaarBenJij.nu

waar is de zon???

Door: Melanie, Mirjam en Suzanne

Blijf op de hoogte en volg Melanie, Mirjam, Suzanne

27 Maart 2007 | Suriname, Paramaribo

Alweer een ervaringrijke week voor ons.

Deze week mocht Suzanne meekijken op de operatie kamer. Ontzettend leuk heeft ze het gehad. Besnijdenissen, tumorverwijderingen, een onderbeen amputatie, enkel fractuur, navelbreuken, galsteenverwijdering, galblaasverwijdering… dit alles heeft ze van dichtbij mee mogen maken. Maar op donderdag heeft ze toch wel een heel aparte ervaring. Ze mag drie keizersneden meemaken. En zelf 1 is een drieling.

Melanie heeft haar laatste week op chirurgie. Mirjam komt haar een weekje gezelschap houden om zich op de chirurgische afdeling te oriënteren.
Deze week mogen we samen de wondverzorging doen. Een onderdeel van de verpleegtechnische handelingen die we alle twee al lang hebben afgetekend en we zelfstandig mogen uitvoeren. Daar denkt een zuster anders over en houdt ons 3 dagen lang in de gaten. Knettergek worden we ervan en alles gaat volgens haar verkeerd. Maar we doen het op de manier hoe wij het geleerd hebben en proberen zo hygiënisch mogelijk te werken.
Op donderdag mag Melanie kijken op de nierdialyse voor haar ook een interessante ochtend.
Die middag heeft ze haar eindbeoordeling. De anders liep dan dat zij zelf en wij gehoopt hadden. Ze heeft 6 weken lang het zweet uit haar lijf gelopen. Elke dag op tijd geweest. Haar werk naar behoren gedaan. Is heel zelfstandig geworden en is trots op haar ervaring. De hoofdzuster denkt daar anders over. Melanie wordt helemaal de grond ingetrapt en beoordeeld op 1 dag. De dag wanneer Melanie en Mirjam samen de wondverzorging hebben gedaan. Dit is toch niet normaal????? Haar hele stage werd afgekraakt! Uiteraard was Mel het hier niet mee eens en ging er tegenin. Recht in haar gezicht wordt ze gewoon uitgelachen door de zusters.
Met 3 zevens op papier en een handtekening eronder vertrekt ze zonder iets te zeggen met woede in haar lijf naar onze hoofd praktijk begeleidster. Daar gooit ze haar hele verhaal eruit en de praktijk begeleidster geeft aan dat dit echt niet kan. Er komt nu een gesprek met de afdeling. Morgen (maandag) zullen we ( Melanie) er meer over weten. Met een k*t gevoel gaan we alle drie naar huis. Wetend dat Melanie ook gewoon 3 dikke achten had verdiend.

Oke, dat was dat. Maar we gaan ons weekend zeker niet laten verpesten.
Jammer als het donderdag middag begint te regenen. Het mooie beeld wat jullie waarschijnlijk hebben van altijd zon, is helaas niet zo. Ook hier regent het. Alleen is het voordeel, dat het wel warm blijft. Op vrijdag gaan we naar Senso, de kleding zaak waar de fotoshoot voor hebben gedaan. Helaas is alleen nog maar de cd-rom met foto’s voor Mirjam klaar. Zaterdag halen we de andere 2 op. Het voorbeeld hoe we in de stage gids zullen komen die in Nederland uitgebracht wordt voor Nederlandse stagiaires is klaar.
Haha lachen…. De 1 een nog zwoelere blik als de ander. En omdat ze de foto zo goed gelukt vonden, komt hij nu op groot poster formaat in de winkel. We hebben de foto nu zelf op cd. En gaan hem ook op poster krijgen. Zodat we ons zelf ook in Nederland kunnen showen. Hihi.

Vrijdag zijn we de stad in geweest en hebben we ons geld uitgegeven in de souvenirs winkel. Wat de aankopen zijn geweest gaan we niet verklappen natuurlijk.
Vrijdag avond gaan we met drie meisjes uiteten de weer hier hebben ontmoet. Samen met Noortje, Lieke en Jacolien hebben we een gezellige avond. Op het eind van de avond komt een jongen bij ons zitten die hier werkt in de bouw en ook uit Nederland komt. We vragen hoelang hij hier al is en hij zegt dat hij op 30 januari is vertrokken..
Heee das toevallig wij ook zeggen we enthousiast. Haha lachend zegt hij dat hij dat weet..
Wat denk je zegt hij dat het niet op valt al 3 meiden worden uitgezwaaid op schiphol door het hele dorp. Haha zelfs de huilende mama´s waren hem opgevallen. En dat Melanie een traantje weg gepinkt heeft was hem ook niet ontgaan. Wat een toeval. Toch indruk gemaakt waarschijnlijk. We gaan naar huis.. lekker slapen.

Zaterdag gaan we geen tripje doen. We zijn lekker de hele dag bij huis en werken aan onze stage verslagen. We zijn hier namelijk officieel voor onze stage. Dus ook dat moeten we bijhouden. Het regent de hele dag, dus het is niet erg.

Als Melanie en Mirjam druk bezig zijn achter de laptop komt Suzanne opeens in haar bikini het huis uit. Ze gaat iets doen wat ze altijd al had willen doen.
Dansen in de regen!!! Met haar bikini en slippers leeft ze zich als een klein kind uit stampend in de plassen. Lachwekkend om te zien!
Zaterdag avond gaan we naar het Lustig feest. Een openlucht feest aan de water kant. Waar de party squard zijn. Onwijs veel blubber en met natte voeten dansen we door tot 5.00 uur in de ochtend. Erg gezellig hebben we het. Een heel spektakel was het met vuurwerk en veel muziek. Ook deze avond mag de regen natuurlijk niet ontbreken.

En vandaag is het alweer zondag en zijn we al weer de hele middag bezig met onze verslagen, ondergoed te wassen, opruimen en nog mee verslagen te maken.
Waar de regen ook vandaag al wel niet goed voor is.

Gelukkig zijn Melanie en Mirjam klaar op de chirurgie afdeling.
Melanie en Suzanne zullen volgende week voor het eerst de ervaring op doen in het ziekenhuis op de kraamafdeling. Weer een leuke nieuwe uitdaging. Mirjam mag aankomende week kijken op de OK.

We hebben dus niet zo veel gedaan deze week

Zaterdag is Suzanne jarig. We hopen op mooi weer, want we gaan er een bijzondere en onvergetelijke verjaardag van maken met een bezoek aan Brownsberg.
De cadeau´s zijn gekocht… dus het feest kan zaterdag beginnen.
Voor iedereen een fijne week gewenst..
En tot volgende week

Liefs de zusters

• 28 Maart 2007 - 06:20

Herma:

Hé Suzanne, ontzettend balen dat jij nu ook ziek bent, je leek er zo mooi tussen door te fietsen. Wel snel beter worden hoor! En Melanie, laat die luitjes in hun sop...., Naast die zevens kom je met een prachtige ervaring thuis, is veel meer waard, en zullen zij nooit krijgen!
    Zeg dames, Suus begint de laatste 18 jaar met ontbijt op bed en een prachtig lang zal ze leven, op de juiste toonhoogte van Mick en mij. Of jullie dat wel effe willen waarnemen. Uiteraard alleen als ze is opgeknapt.
    Suus (beterschap)en meiden een hele geweldige verjaardag en wij nemen hier wel een stuk taart!
    Liefs Mick en Herma

• 28 Maart 2007 - 07:59

Rianne:

He Mir en de andere meiden :) Wat gaan de weken toch snel, elke keer is het verhaal weer sneller dan je denkt! Ook echt super leuke foto's dit keer! Ook van het ziekenhuis, hebben wij ook beetje een beeld waar jullie elke dag hard aan het werk zijn! Leuk Mir, voor je verhaal voor de meiden! Ik heb vandaag een jaar verkering ;) en we gaan vanmiddag lekker shoppen, want heb gister mijn eerste loon gekregen :) en lekker uiteten! Jullie nog veel plezier, en suus beterschap en fijne verjaardag! En mel, laat je niet op de kop zitten nu gewoon laten zien dat je het heus wel kan! Tot snel meiden!
    Liefs xxx Rianne

• 28 Maart 2007 - 08:00

Rianne:

Owja.. en ik denk dat de zon naar Nederland is gekomen, want het is hier super mooi weer :P haha!
    Nu kunnen we toch nog bruin worden!
    xxx

• 28 Maart 2007 - 08:37

Elice:

Heey Mir!!

Je bent echt al zoo bruin!!
    Oneerlijk hoor.. haha.. hier gaat het nog
    niet zo hard :(

Nog veel plezier!!
    Kus Elice

• 28 Maart 2007 - 12:07

(juf) Stefanie:

Dag Melanie en vriendinnen,

hoe komt zij nu aan ons adres, hoor ik je zeggen! ! ! !
    Wel, Marjolein Kolkman was net op school, kleuplaten brengen voor de groepen 1t/m4 i.v.m de Paasactiviteiten van de Hulsbosch. En zij vertelde, Melanie zit in Suriname, als je het leuk vindt,kunt je haar op de webside volgen!
    Vandaar.
    Wat een bijzonder avontuur om daar stage te mogen lopen.Leuke fotootjes, geweldig hoor, ziet er goed uit.
    Geniet er maar mooi van, want voor je het weet ben je alweer in ons koude kikkerlandje.
    En Melanie, knokken voor die 8 hoor!! ! !
    Heel veel groetjes,
    (Juf) Stefanie.

• 28 Maart 2007 - 19:50

Marga:

Hey Melanie en die andere bruine tantes, je laat je niet op de kop zitten met die zevens hoor, argumenteer alles wat je uit de kast kunt halen. Veel succes op de kraam en laat daar maar eens zien hoe goed je bent?
    Doe ze daar de groeten uit Holland.

• 29 Maart 2007 - 17:29

Tim Buis:

wat een leuk verhaal. Ook leuke foto's jullie als model.
    wat eten jullie daar eigenlijk?

groetjes Tim

• 29 Maart 2007 - 20:28

Anne:

Ik heb jullie verslag een goed doorgelezen. Jullie zijn volgens mij levenskunstenaars geworden. Al zijn er tegenslagen en heb je reden om erg boos te zijn , jullie gebinnen gelijk weer te gebieten. Prachtig!!!!!!
    Werken , festen , lachen en stagelopen dat gaat bij jullie allemaal tegelijk.
    Ik geniet van de foto`s.Wat is dat leuk om te zien. In gedachten loop ik dan ook door het zieknhuis.
    De kapjes maken mij nostalgisch. Toen ik de opleiding deed ( vroeger) toen was ik de 1e groep, die deze niet meer hoefde te dragen.Ik vind toch dat jullie dat leuk staat.
    Liefs Anne

• 30 Maart 2007 - 11:37

Tantetje Joke:

Hallo zustertjes,
    Oh, was je ziek, Suzan? Of heb ik eens weer wat gemist?
    Nou Melanie, wat een zeurpieten die mensen daar. Ik hoop dat ze wat aan doen in dat gesprek.
    Suzanne, ik wil je heel erg feliciteren met je 19e verjaardag!!!. Heel veel plezier en geniet ervan enzovoort enz.
    De foto's zijn leuk hoor.
    Veel plezier allemaal.
    groetjes, Joke

• 30 Maart 2007 - 21:35

Evert En Riët:

Lang zal ze leven....in de gloria,
    hieperdepiep.....Hoera!
    Suzanne, van harte gefeliciteerd met je
    verjaardag en we wensen je een super-
    gezellige dag! We hopen dat je weer opgeknapt bent en dat jullie een feestje
    kunnen vieren!!!Geniet van Brownsberg en alle leuke dingen die horen bij een verjaardag vieren in Suriname!Melanie,van ons krijg je drie dikke achten hoor!!! Mirjam,veel plezier op de kraam-afdeling! Knuffel van pap en mam. Groetjes voor jullie 3.
    Evert en Riët

• 30 Maart 2007 - 21:51

Suzanne:

iedereen weer bedankt voor de leuke racties. Ik ben weer beter ondertussen. Gelukkig...
    Een geslaagde verjaardag staat dus niets in de weg. We hebben lekkere gebakjes gekocht en heb inmiddels kaarten ontvangen die ik op mn verjaardag zal openen. Leuk hoor.
    Ik hoop dat eht morgen niet meer regent, want het weer is op dit moment niet best. Het zal een zware dag worden, want we hebben vanmiddag een leuke gids uitgezocht. Nouja, hij leek heel spontaan en zag er erg goed uit dus die wou ik de hele dag wel mee. Deze gids had een mega planning die nogal zwaar zou worden, we gaan tenslotte een berg beklimmen. Het lijkt me wel een leuke dag te worden. Als we 's avonds thuis zijn, komen er vrienden langs en maken we er daar verder een feestje van.
    We hebben er alle 3 super veel zin in en we gaan zo lekker uit eten omdat we daar morgen waarschijnlijk geen tijd voor zullen hebben.
    Nou, Iedereen een heel fijn weekend en tot volgende week!

Enne TIM BUIS: wat we hier eten? Vanalles! in het ziekenhuis krijgen we tussen de middag rijst, surinaamse groenten en vlees. Thuis eten we 's avonds dan meestal brood of soep ofzo. In de supermarkten kan je ook veel Nederlandse dingen kopen. In het weekend gaan we vaak uit eten. Soms echt surinaams eten zoals kouseband met nasi of bami, maar soms ook lekker patat met biefstuk. We hebben ook wel eens chinees heir gegeten en de mac donald's kennen ze hier gelukkig ook ;)
    Nou, ik hoop dat je hier voldoende aan hebt. Doe de groetjes aan je ouders en max natuurlijk. En ik zie je over 2 weken alweer!

Groetjes en veel liefs van Suzanne

• 31 Maart 2007 - 07:19

Herma:

Lieve Suzanne,
    Voor vandaag natuurlijk; VAN HARTE GEFELICITEERD!
    Raar hoor vandaag, zo stil.., maar voor jou geweldig, 19 worden in Suriname!
    Heel veel plezier.
    Liefs Mick en Mams

• 31 Maart 2007 - 08:44

Berry Steenbergen:

HI, Suus Gefeliciteerd met je verjaardag!! Grx Berry

• 31 Maart 2007 - 09:09

Amanda:

Hej lief zusje......wij zijn begonnen met aftellen hoor, hahaha!!

Suzanne gefeliciteerd met je verjaardag, maak er vanavond maar een gezellig feestje van met z'n allen. En Mel, ik ga vanavond met Michel en Jeroen naar Utrecht. Boulevard staat in de finale van Clash of the Coverbands en dat is dus vanavond, dus spannend.....enne nu moet ik weer verder met school, op de dag dat jij terug komt, heb ik mijn eerste tentamen.....iiiiiii, spannend!!

Veel plezier nog met z'n allen en tot gauw! Heel veel liefs Amanda

• 31 Maart 2007 - 11:17

Levie, Flien En Owie:

Lang zal ze leven, lang zal ze leven, lang zal ze leven in de gloria, in de gloria, in de gloria... Hieperdepiep hoera! Hieperdepiep hoera! Hieperdepiep Hoera!

(Pauze)

Er is er een jarig hoera hoera, dat kun je wel zien dat is zij... Wij vinden dat allen zo prettig jaja, en daarom zingen wij blij (blijblijblij). Zij leven lang, hoera hoera, zij leven lang hoera, hoera... Zij leven lang hoera, hoera...

(Pauze)

Zij leven hoog, zij leven hoog. Zij leven hoog, zij leven hoog. Ja hoog, ja hoog, zij leven hoo(ooooooog)g, zij leven hoog!

(Pauze)

Daar moet op gedronken worden, hihaho. Daar moet op gedronken worden, hihaho...

_________________________________________

Tot zover onze zangverdienste... Hoe vond je het? Owen op de mondharmonica, die is al heel goed. Ik zal je wel een foto mailen de volgende mail... En wij zingen. We hebben echt hard geoefend. Nou, lekker ding. Ga een fijne verjaardag hebben en drink er 1, 2 of 3 op ons... Wij zullen vandaag heel erg veel aan je denken. Je cadeau krijg je als je terug komt, we gingen het niet meer riskeren om nu nog iets op te sturen...

Dikke kus en liefs van ons...

• 31 Maart 2007 - 12:47

Myrthe:

van harte gefeliciteerd met je verjaardag groetjes kusjes en knuffels lenneke robert myrthe thymo en ryxt

• 31 Maart 2007 - 16:19

Marjolein:

heey suzanne...

gefeliciteerd met je verjaardag !!!!

liefs marjolein

• 31 Maart 2007 - 16:56

Tineke:

Hoi suzanne,
    Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
    We hopen dat je een beetje bent opgeknapt, en dat je een leuke verjaardag hebt daar in het verre suriname!

Groetjes Roel Tineke, Karin, Linda En Chris

• 01 April 2007 - 16:03

Marga:

Hey dames als je die barre tocht de bergen in gaat lopen zou ik zeker niet die teenslippertjes aantrekken waarvan er van elks zo'n 7 paar van in de kast staan. Veel plezier.

• 03 April 2007 - 09:56

Lonneke:

Dag dames...(in het bijzonder natuurlijk me vriendinnetje melanie :D )
    Suzanne nog gefeliciteerd..:D Leuke verjaardag gehad, met veel leuke cadeautjes?
    Nou dames.. het aftellen is nu echt begonnen he, nog 1 weekje hard werken en dan nog effe genieten van het mooie land, waar je de eerste tijd en miss wel nooit meer komt!
    Heb nu al zin in 16 april, half 6 op schilphol:D
    Dikke kus mij