Verjaardag
Door: Melanie, Mirjam en Suzanne
Blijf op de hoogte en volg Melanie, Mirjam, Suzanne
03 April 2007 | Suriname, Paramaribo
We hebben veel meegemaakt deze week, dus bereid jullie maar vast voor op een lang verhaal.
De week begint slecht. Op maandag avond wordt Suzanne ziek. Haar buik is opgezwollen en hard en ze begint over te geven. Als tegen 23.00 uur haar braaksel ( pik) zwart is, gaan we naar het ziekenhuis. Geen arts in dienst op dat moment. Van een zuster krijgt ze een injectie voor de misselijkheid en een voor de buikkramp.
We gaan naar huis en Suus valt in slaap, de volgende ochtend moet ze zich melden bij de bedrijfsarts en op haar afdeling. Haar maag is ontstoken, hoe dat kan, dat weet niemand precies.
Na een paar keer een lekker drankje gedronken te hebben wat goed heeft geholpen, is ze donderdag weer beter en kan ze eindelijk bij de lieve leuke schattige baby’tjes zijn in het ziekenhuis.
Samen met Melanie wat ook zij is deze week op de kraamafdeling.
Mirjam is op de O.K. Ook Zij heeft ontzettend veel operaties bij mogen wonen. En ook 2 sectio´s ( keizersneden) op donderdag. Wel vermoeiend hoor. Gewoon 8 uur lang staan en kijken.
Dit was het weer wat betreft het ziekenhuis. Want donderdag is het weer weekend!!!
En het wordt feesten want SUUS IS JARIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vrijdag gaan we eerst onze culturele ontwikkeling weer op pijl houden, met een bezoekje aan het Surinaams musea. Daar is een voorstelling over de slavernij die zich voornamelijk in Suriname heeft afgespeeld. Best interessant hoor! Het regent nog steeds, we gaan lunchen bij de MAC DONALD… en daarna lekker hangen thuis.. Lekker een verwen middagje.
Op vrijdag avond gaan we alvast ter ere van Suzanne´s verjaardag uit eten. Met zen drietjes. Om 7.00 uur ´s avonds is het al 00.00 uur in Nederland en wordt Suus telefonisch gefeliciteerd door haar mama. Maarja wij zijn nu in Suriname, dus Melanie en Mirjam feliciteren haar pas om 12.00 uur Surinaamse tijd. Wel lief hoor dat ze belde. Wel wordt van Melanie en Mirjam verwacht door suus haar moeder dat ze ontbijt op bed krijgt en een luidkeels lang zal ze leven…. !!!
20.00 uur die avond droppen we suus in haar bed!
Ze ligt er nog geen 5 minuten in haar bed en daar komen de slingers, ballonnen en geleurde linten uit de koffer.
Als alles mooi versierd is gaan ook melanie en Mirjam slapen. Want om 18.15 gaat namelijk de wekker. Want Suus haar verjaardags feestje wordt aan de top van de brownsberg vandaag gevierd.
Klokslag half 7 zingen we zo hard als we kunnen (Herma, hihi) langzal ze leven!
Geen ontbijt op bed dit keer maar gebak!! Dat is toch veel lekkerder?
De hele tafel staat vol met cadeau´s. Van Melanie en Mirjam, van Mick, Herma, de schoonouders, oma en een hele boel kaarten!!
Met een grote glimlach en maar steeds zeggend hoe leuk het wel niet is om in suriname jarig te zijn pakt suus haar cadeau´s uit!
Verwend wordt ze met:
Shirtje, portemonnee, hangmat, oorbellen, geld, maskertjes, kaarsjes, chips, drop, kaarten en nog heel veel meer. Maar het meest toffe cadeau is wel: MAAK JE EIGEN PAASKIP SET.
We moeten wel een beetje opschieten want om 8.00 uur moeten we bij het waag gebouw zijn waar vandaan we zullen vertrekken.
We zijn er… met nog 4 andere mensen vertrekken we in een busje met een leuke (fijn!) gids naar brownsberg… na hobbelen, hobbelen en nog veeeeeeeeeel meer hobbelen over een bauxiet weg komen jawel 4 uur later aan op de brownsberg… met een busje over een nat beregende zandweg door de jungle naar boven. Eenmaal boven en we zo´n geweldig mooi uitzicht echt onbeschrijfelijk… zeker 4 uur hobbelen in een busje waard. We gaan lekker lunchen en trekken onze wandelschoenen aan ( lees: flut gympies) We gaan wandelen naar de leo waterval. Op de brownsberg zijn een stuk of 8 watervallen, waarvan de leowaterval de ene mooiste en grootste is. De Irene waterval is te ver weg voor ons.
We gaan op weg.. een super gave wandel tocht maken we door de jungle we spotten boven ons heel hoog al een klein aapje ( dit is nog maar het begint)… na ruim een uur komen we aan bij de leo val. Kleren uit en met de bikini er maar onder….. AUWWW pijn die harde straal op je rug.. maar even door bijten.. dit doen we waarschijnlijk maar 1x.
We lopen weer terug, genieten van het mooie uitzicht en als we eigenlijk willen gaan komen de brulapen tot leven… niet 1, niet 2, niet 3, niet4, niet 5….. maar 6 brul apen zien we van dicht bij, van boom naar boom slingeren. Echt zo cool… niet in de apenheul maar gewoon echt in de jungle…
Op de terug weg stopt het busje, een tarrantulla een mega vogel spin… wauw… die hadden we vandaag nog niet gezien.
Ook hebben we nog 1 van de meest giftigste kikkers van de wereld gezien.
Het was echt een geweldige dag. Het meest mooie en indrukwekkende tripje wat we tot nu toe gedaan hebben.
Weer 4 uur lang hobbelen we terug, echt vermoeiend. Om 20.55 zijn we thuis en om precies 21.00 uur is de eerste visite er al voor suus haar verjaardag. Snel douchen en door met feesten…
Een gezellige avond hebben we nog…
Suus kan zeker zeggen dat ze een leuke en heel bijzondere verjaardag heeft gehad. Want wie kan nou zeggen dat hij of zij zijn 19de verjaardag in Suriname in de jungle heeft gevierd?
Zondag zijn we moe, niet gek natuurlijk na zo´n vermoeiende dag.
Tegen de middag zijn we uitgeslapen en wat is er nou leuker om te doen op een regen achtige zondag dan een paaskip te maken???
We zijn drie kleine kinderen die zich helemaal uitleven met kleurtjes, stickertjes, papier en de schaar. Mooie eitjes worden en gekleurd! En een prachtige paaskip is het resultaat.
Maandag is Noortje jarig en samen met een paar andere meiden gaan we dit vieren in een restaurant. Gezellig gaan we uiteten en zo eindigt onze maandag avond.
Veel gedaan dus het afgelopen weekend.
Het is nu de laatste week in het ziekenhuis. De dagen zijn we nu echt aan het aftellen… Nog maar 2 en dan hebben we heerlijk 10 dagen vakantie!!
En dan, dan gaan we weer heerlijk naar huis. Slapen in ons eigen bed en douchen onder een warme douch. Knuffelen met onze vriendjes en kletsten met papa, mama, zus, broertje, broer en vriendjes en vriendinnetjes. Nog maar 1,5 week en dan vertrekken we weer naar Nederland..
Nu gaan we nog even genieten… de laatste dagen in het ziekenhuis en de laatste dagen hier in paramaribo!
Tot volgende week op onze site!
Liefs ons
Samen met Melanie wat ook zij is deze week op de kraamafdeling.
20.00 uur die avond droppen we suus in haar bed!
Klokslag half 7 zingen we zo hard als we kunnen (Herma, hihi) langzal ze leven!
Geen ontbijt op bed dit keer maar gebak!! Dat is toch veel lekkerder?
Verwend wordt ze met:
Ook hebben we nog 1 van de meest giftigste kikkers van de wereld gezien.
Een gezellige avond hebben we nog…
Zondag zijn we moe, niet gek natuurlijk na zo´n vermoeiende dag.
Veel gedaan dus het afgelopen weekend.
Tot volgende week op onze site!
Liefs ons
03 April 2007 - 21:20
Rianne:
Jeuj.. weer de eerste ;) Weer super leuk verhaal, ja zeg het steeds weer maar het is echt zo! En leuke foto's :D Suus, nog gefeliciteerd, zo te lezen heb je een leuke dag gehad! Nog maar 2 dagen meiden dan hebben jullie lekker vakantie, lekker genieten! En dan eindelijk naar huis, ik mis dat wel even snel naar de egelantie enzo .. en dan met z'n tweeen spelen, en dan ondertussen ervandoor gaan met een ander meisje.. hé Mir ;):P
Haha.. nee heel flauw! Maar zie er wel naar uit dat je weer terug komt, met de mooie verhalen! Nou ik ga slapen, tot snel! Liefs xxx -
03 April 2007 - 21:35
Herma:
Ben trots op jullie meiden, goed gezongen! En geweldig dat jullie Suzanne een geweldige verjaardag hebben bezorgd. Leuk dat de paaskip zo'n succes is, ik kan zien dat jullie er goed je best op hebben gedaan, toch lekker hollands (ja ga er maar weer vast aan wennen) na al die apen spinnen kakkerlakken enzovoort.
Nog effe deerntjes en we sluiten jullie weer in onze armen. Yes! -
04 April 2007 - 05:35
Ineke Tyndall:
Hé meiden,
eindelijk het adres van jullie site kunnen opduikelen! Zo te horen hebben jullie een geweldige stage gehad, daar.Hopelijk houden jullie op school nog een uitgebreide presentatie, laat me dat dan even weten.
Een hele fijne vakantie gewenst en een behouden thuiskomst.
Groetjes van Ineke (jullie tutor) -
04 April 2007 - 11:22
Daan, Mare, Nynke:
Hieperdepiep,Suzanne nog van harte gefeliciteerd met je 19e verjaardag! Zo te lezen heb je een onvergetelijke dag gehad. Nog veel suc6 met de laatste dagen werken en alvast een fijne vakantie en laatste tijd toegewenst!
Groeten. -
04 April 2007 - 11:23
Mayo:
heej meiden..
weer een erg leuk verhaal echt super om mee te mogen maken...
tot gauw..
en geniet nog even van de leuke vakantie die jullie tegemoet gaan..
liefs mayo -
04 April 2007 - 14:14
Malissa:
Wat een leuk verhaal weer!! Geniet nog van jullie laatste weken! Vind het wel weer fijn als je thuis komt hoor Mir!!
Ben benieuwd naar al je spannende verhalen..!
Tot snel..... liefs Lis xxx -
04 April 2007 - 18:30
Riët:
Oh meiden,wat ben ik trots op jullie!
Weer een leuk verhaal en mooie foto's.
Jullie doen het toch maar allemaal!
Wat fijn voor Suzanne dat ze een geweldige verjaardag gehad heeft!!!!
En uh, Mirjam, hoeveel scrapfotoboeken
zullen we maken???????????
Oh, wat zal het weer wennen worden voor jullie thuis maar deze ervaring neemt
niemand jullie meer af, dit zullen jullie nooit vergeten!!!!!!!!!!!!!
Dikke knuffel voor 3meideninsuriname,
liefs Riët -
04 April 2007 - 18:34
Tante Joke:
Hee meissies,
wat gaaf toch al die foto's en wat hebben jullie al veel meegemaakt.
En Suzanne, heerlijk zo'n verjaardag daar ginder. Toch miste ik je verjaardag en heb hier op je getoost.
Wat erg dat je een maagontsteking had!!!Wat zal je je beroerd gevoeld hebben. Alles nu weer goed?
Geniet nog even lekker van jullie vakantie!!
Liefs, Joke -
04 April 2007 - 19:25
Eric:
Melanie,en vriedinnen
Als ik het mooie verhaal van jullie leest, met telkens uit eten gaan en mooie avonturen die jullie mee maken dan zou ik nog maar een tijdje blijven,maar ja aan alles komt een eind,als ik jullie niet weer spreek een goeie reis toegewenst maar voordat je vetrekt vraag dan even aan de piloot of er wel voldoende brandstof in het vliegtuig zit anders moet er weer een noodlanding gemaakt worden net als afgelopen week,goeie reis. -
05 April 2007 - 09:50
Riët:
Oh,nog wat vergeten. Met zo'n geweldige
geknutselde Paaskip (ja,ja, 3 kleine kleutertjes die kleurde er op los!)
zullen jullie wel fijne Paasdagen hebben.
Bij ons zal dat ook wel lukken want het weer ziet er goed uit, zonnig , droog en
17 graden zijn de vooruitzichten!!!
Groetjes!
05 April 2007 - 16:31
Mike S:
He mellepel,
Zo te horen vermaak je je wel.
over 1.5 week kom je tog weer thuis??
moeit je wel op schieten het is hier nu nog mooi weer.
na spreek je wel weer
dikke kussies aan de andere meiden
daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag
groetjes mike S -
07 April 2007 - 18:33
Claudia:
Hoi Mirjam en de andere,
Geweldig al die belevenissen en vooral erg mooie foto's. Ik kan me voorstellen dat het ook weer leuk is om naar huis te komen en de rest van jullie belevenissen te delen met al je bekende.
Demi mist je ook want ze kijkt nog iedere keer of je bij toet bent, ook al heb ik al tien keer gezegt dat je daar niet meer werkt en op suriname bent, en dan zegt oja was ik vergeten. Maar ze vinden het wel leuk als je weer terug komt hoor.
dikke knuffels van ons allemaal. -
09 April 2007 - 07:19
Lisanne :
heey meiden,
hoe is die daar? vrolijk pasen daar allemaal!!! dit is m'n laatste dagje dat ik vrij ben jammer maja ik moet maar weer naar school.
groetjes
lisanne -
11 April 2007 - 08:34
Renske:
Heej mir,
Wat een leuke, spannende en lachwekkende verhalen allemaal, leuk joh! En natuurlijk wel super foto's. Jeetje echt snel gegaan allemaal...maar ik zou zeggen, geniet nog maar even flink daar en dan spreken we elkaar weer in NL.
Veel liefs Rens -
11 April 2007 - 13:55
Christy:
heej mir,,
wat een verhalen.. jullie maken zeker veel leuke dingen mee!! zo te lezen hebben jullie het echt naar je zin!! leuk! ma mis je wel bij toet hoor!:(
ga maar lekker genieten van de laatste paar dagen daar.. we praten uitgebreid als je weer in nederland bent!!
kusje christy